Etusivu Kirjat ja muut julkaisut Marja Keskinen Yhteystiedot  
   

Blogi

Tämän blogin tarkoituksena on kertoa tietouttani ja osaamistani kiinalaisen lääketieteen tavasta hoitaa ihmiskehoa.

Olen opiskellut kiinalaista lääketiedettä Suomessa alkujaan kaksi vuotta. Opiskelu sisälsi myös tavallisen lääketieteen perusteet. Vuonna 1992 opiskelin ensimmäistä kertaa kiinalaisessa Guang An Men sairaalassa Pekingissä. Opiskelu sisälsi luentoja, käytännön akupunktio-opetusta ja perehtymistä yhteen kiinalaisen lääketieteen tärkeimpään työkaluun-kiinalaiset yrtit. Guang An Men sairaalassa on nykyisin noin 10 000 potilaskäyntiä vuorokaudessa. Terveyden ja sairauden hoidossa hyödynnetään tavanomaista koululääketiedettä ja kiinalaista lääketiedettä rinnakkain. Valinta tai yhdistelmä näistä tieteistä ratkaistaan sairauden laadun ja vakavuuden perusteella kussakin yksittäistapauksessa.

Olen opiskellut biotietteitten kursseja Helsingin Avoimessa yliopistossa. Biotieteet kertovat elimistön kemiallisista prosesseista sekä eri sisäelimiin liittyvät rakenteet ja toiminnot. Oli todella mielenkiintoista havaita kuinka biotieteitten käsitteet sisältävät täsmälleen samoja kuvioita kuin kiinalainen lääketiede, vain eri sanoin kuvailtuina. Erona on, että kiinalainen lääketiede pystyy ratkomaan kehon ongelmissa syntyviä pulmia. Pari esimerkkiä. Biotieteissä puhutaan esimerkiksi aktiopotentiaalista, sähköisestä virtauksesta hermosoluissa, kiinalainen lääketiede puhuu qi-energian virtaamisesta. Tämä on kuitenkin vain hyvin pieni esimerkki siitä, mitä qi ja sen virtaus tarkoittavat. Biotieteissä puhutaan myös elektroninsiirtoketjun toiminnan seurauksena syntyvästä energiasta ja kiinalainen lääketiede qi- ja yangenergioiden tuottamisesta eri tavoin.

Olen kirjoittanut kaksi kirjaa kiinalaisesta lääketieteestä. Ne kertovat yksinkertaisella ja helposti ymmärrettävällä tavalla ydinasioita hoitoon liittyvistä toimintatavoista ja hoitotuloksista. Olen saanut kirjoista runsaasti kiittävää arvostelua juurikin ymmärrettävyytensä ansiosta. Kakkoskirjaa on vielä saatavilla.

Olen siis hoitanut ihmisiä ja lukuisen kirjon erilaisia vaivoja jo neljännesvuosisadan ajan. Tämä työ on ollut päätyöni.

Koska olen itse täysin vakuuttunut tästä tieteestä ja myös nähnyt onnistumisen tuloksissa, haluaisin ihmisten ymmärtävän ne edut mitä voidaan saavuttaa erilaisissa terveydellisissä kysymyksissä hyödyntämällä kiinalaista lääketiedettä. Pidän myös erittäin tärkeänä, että hoitava henkilö on saanut perusteellisen ja kattavan koulutuksen niin akupunktion kuin kiinalaisten yrttienkin suhteen. On hallittava myös riittävä määrä tietoutta kehon sisäelinten rakenteesta ja niiden toimintatavoista sekä tavanomaisella tavalla että kiinalaisen lääketieteeseen liittyvän termistön mukaisesti. Vain sen seurauksena osaa tehdä oikeanlaisen diagnoosin, joka perustuu oireisiin, kielen tarkasteluun ja pulssien kuunteluun.

Olisi oikein toivottavaa, että meillekin Suomeen järjestettäisiin virallisesti hyväksytty koulutus.

Seuraava kirjoitus ilmestyy noin kahden viikon kuluttua.

Marja Keskinen

 

LIIKAKILOISTA

Ylipaino johtuu
-liian suuri määrä ruokaa, yleisimmin nk. roskaruokaa
-epäsopiva ruoka
-pernan/haiman heikentynyt ruuansulatusnesteiden tuotanto
-pernan ja munuaisten heikentynyt toiminta

Helpoimmin sulavaa ruokaa on kypsennetty sekaruoka. Sen tulee sisältää runsaasti kypsennettyjä vihanneksia ja juureksia.Lihan tulee olla hyvin kypsennettyä, siinä voisi olla myös luuta, rasvaa ja kudoksia. Kalakin kannattaisi kypsentää ruotoineen ja loppuvaiheessa irrottaa ruodot. Kalan liha siivilöityyn liemeen ja lisäksi runsaasti kasviksia,juureksia. Peruna on myös hyvä.

Lisäksi kotimaisia marjoja, mielellään pari minuuttia kypsennettyinä. Siemenet ovat ravintoarvoltaan korkealuokkaisia. Ne voi paahtaa hetken aikaa kuumalla, kuivalla pannulla. Silloin niihin tulee ihana tuoksu ja rapeus, lapset tykkäävät.

Raakaravinto sulaa hitaasti, jolloin ravinnonsaanti heikkenee,keho viilenee ja turpoaa.

Jos pernan/haiman qi ja yang ovat vajaat, ruoka sulaa hitaasti. Kehoon syntyy ylimääräistä nestettä, joka muuttuu kehon toimintoja häiritseväksi limaksi. Seurauksena ovat ylipaino ja turvotus.

Ongelmallisempi vaihe on kun pernan vajaatilan alla on munuaisten heikko toiminta.Silloin ylipaino on yleensä merkittävä, vaikka yrittäisikin tarkasti säännöstellä annosmääriä. Runollinen ilmaisu kertoo kuinka munuaisten tulen pitäisi kypsentää kattilassa(perna/haima)"kypsyvä" ravinto. Looginen ratkaisu tietenkin on vahvistaa munuaisia.

Hoitona on akupunktion lisäksi kiinalaisen lääketieteen mukaisten tilanteeseen sopivien yrttien käyttö.Ilman yrttejä tulos on sattumanvarainen.

Näin hoidettuina ihmiset ovat päässeet turvotuksista ja muutamasta kilosta aina 20 kg asti. Yleistilanne kohenee myös merkittävästi.

Marja Keskinen
marja.keskinen@gmail.com

 

 

 

 

KIRJE

 

Olen käynyt Marjan hoidossa n. 20 vuoden ajan. Olen lapsesta asti ollut ujo ja arka. Pelkäsin puhumista johtuen puheviastani. R-vika korjaantui puheterapiassa 40 vuoden iässä. Änkytys oli tosin pahin vaivani. Olen parantunut änkytyksestäni lähes täysin Marjan hoidon ansiosta ja nautin nyt puhua vieraittenkin ihmisten kanssa. Tästä olen Marjalle todella kiitollinen. Koska äidilläni oli muistisairaus, niin kiinalaisen lääketieteen avulla on ennaltaehkäisevästi hoidettu myös muistisairausongelmaa. Olen voinut jättää myös verenpainelääkkeet ja kolesterolilääkkeet pois ruokavalion ja kiinalaisten yrttien ansiosta. Seuraan jatkuvasti verenpainettani ja voin ilokseni kertoa sen olevan parempi kuin aiemmin lääkityksenkään aikana.

 

KIITOS SINULLE MARJA ja kiinalainen lääketiede!

t:Eija

 

 
  Traditional Chinese Medicine >>
Vastaanotolla >>
Kiinalaiset yrtit >>
Potilaskertomuksia >>
Diplomit >>
Blogi >>
Osta kirjani >>
 
     
Marja Keskinen p. 0440 762 752, marja.keskinen@gmail.com
Kiinalainen lääketiede TCM Marja Keskinen 2010 Design by Obra | Powered by NettiSite