Etusivu Kirjat ja muut julkaisut Marja Keskinen Yhteystiedot  
   

Helsingin Sanomat 3.1.2016-kirjoitus kiinalaisesta lääketieteestä

Kirjoituksen pääotsikkona oli käytetty KIELEN VÄRI KERTOO TERVEYDENTILASTA ja alaotsikkona ...tehdään diagnooseja kasvojen väristä...

Otsikot eivät sinällään ole suoranaisesti väärin mutta antavat hyvin puutteellisen kuvan siitä miten ammattimainen diagnoosi tehdään oikeaoppisen kiinalaisen lääketieteen tietämyksen pohjalta.

Ammattimainen diagnoosi sisältää
- vaivaan liittyvän oireiston kysely
-kielen tarkastelu-muoto, koko,väritys, kate
-pulssien kuuntelu molemmista ranteista
-kielen ja pulssien kertoman mukaan tehdään lisäkysymyksiä
-diagnoosi perustuu TCM(perinteinen kiinalainen lääketiede) mukaisiin käsitteisiin, joista mainitsen vain muutaman esimerkin. Yin vajaus,yang vajaus, nesteiden tai liman ylitila(turvotus),veren stagnaatio(kasautuminen),liiallinen kuumuus(yleisimmin krooninen tulehdus)
-kasvojen väri huomioidaan myös, joskin muut tiedot ovat merkittävämpiä

 

YRTIT
-yrttilääkitys on ollut tehokkaassa käytössä varsinkin Kiinassa 5000 vuoden ajan, mikä tuo tullessaan sen, että yrttien tietotaito on kehittynyt ja kehitetty vuosien saatossa. Nykyaikana kehitys etenee biotieteiden rinnalla ja yrttejä tutkitaan nykyaikaisen analyysitekniikan avulla. Olen itse ollut paikalla näkemässä kuinka pekingiläisen Guang An Men sairaalan laboratoriossa tutkittiin yrttiyhdistelmää JIA WEI XIAO YAO SAN perinteisin rottakokein. Aikaisempi tulkinta osoitti kokemusperäisesti, että tämä yhdiste auttoi "naisten vaivoissa". Rottakokeen perusteella voitiin osoittaa, että yhdistelmän teho kohdentui hypotalamus-aivolisäke akselille. Hypotalamus-aivolisäke  säätelee mm hormonitoimintaa, sillä on myös runsaasti muita säätelytehtäviä.

Taiwanilla sijaitsee erittäin moderni yrttitehdas-olen itse käynyt paikan päällä.. Siellä on osaamista ja jatkuvaa kehitystyötä jo 1940-luvulta lähtien. Tuotteet ovat luotettavia ja toimivia.

On olemassa suuri joukko TCM lääkäreitä, jotka hoitavat pelkästään yrteillä. Työskentely vaatii kuitenkin erittäin korkean ammattitaidon ja tiedon, jotta saavutettaisiin halutut tulokset.

Tulli tarkastaa Eurooppaan saapuvat yrtit. EU on laatinut tarkat säädökset siitä, mitkä valmisteet ovat kiellettyjen listalla. Joten Eurooppaan ei saavu laillisia reittejä pitkin uhanalaisten eläinten osia eikä varsinkaan istukkaa tai muutakaan vastaavaa. EUn alueelle tuova yritys on velvoitettu noudattamaan nätä säädöksiä.

Tapasin muutama vuosi sitten henkilön, joka on kemian dosentti. Yrttitietoudesta kehkeytyi varsin mielenkiintoisia keskusteluja. Hän painottaa, että yrttien tehokkuus perustuu pitkälti niiden kykyyn saada kemialliset reaktiot tapahtumaan toinen toisensa jälkeen mutkattomasti ja oikeassa järjestyksessä kehossa. Prosessissa ovat avainasemassa yrttien sisältämät oikeanlaiset prosessissa tarvittavat entsyymit.

Yrttitietoutta opetetaan kiinalaisissa yliopistosairaaloissa, jotka toimivat WHO.n alaisuudessa. Myös lontoolainen Westminster University on  opettanut kiinalaisia yrttejä ja akupunktiota lähes 20 vuoden ajan. Itse olen opiskellut Kiinassa. Hyvien yheyksieni vuoksi olen jatkuvassa yhteydessä kiinalaisiin opettajiini pitääkseni tietoni mahdollisimman ajantasaisena

 

 

08.01.2016

Lis䤠uutisia:
04.04.2012Viva-lehden kirjoitus kiinalaisesta lääketieteestä. >>

 

 
  Traditional Chinese Medicine >>
Vastaanotolla >>
Kiinalaiset yrtit >>
Potilaskertomuksia >>
Diplomit >>
Blogi >>
Osta kirjani >>
 
     
Marja Keskinen p. 0440 762 752, marja.keskinen@gmail.com
Kiinalainen lääketiede TCM Marja Keskinen 2010 Design by Obra | Powered by NettiSite